Årets Fyrkatspil

Ragnarok

Dramaet foregår omkring år 995-1000, efter, at Harald Blåtand døde, og Svend Tveskæg afløste ham, som danernes konge, og indførte den kristne tro. Handlingen udspiller sig på Fyrkatborgen – og beskriver de svære tider der var dengang gennem den lange vinter. “Ragnarok” handler om overgangen fra troen på aserne, dvs. det vi i dag kender – som den nordiske mytologi, til dyrkelsen af kristendommen, som Harald Blåtand som bekendt indførte i Danmark.
Vinteren er lang, og folket ude på Fyrkatborgen tvivler stærkt på den nye tro. De har bedt og bedt til den kristne tro, uden håb. Men hvad med de gamle guder?
Kunne det være et forsøg, da de gamle guder aldrig har svigtet, og hvad ville der være af konsekvenser hvis det blev opdaget? -Hvilket kun bliver sværere når kongen ønsker, at der bliver bygget en kirke ude på Fyrkat.
Et drama der udspiller sig mellem folket ude på Fyrkatborgen, Missionærer fra kirken, og Svensken der lige pludselig blander sig. Hvordan skal det dog gå for folket, når at vinteren er lang, kold, og forrådet er ved at slippe op?
Dette finder DU kun ud af ved at se årets spil 2022:


RAGNAROK